Szybkie-bo nie musimy ubijać jajek ani śmietanki, żeby zrobić krem mascarpone. Light-bo nie używamy tłuściocha mascarpone, ani nadmiaru cukru. Wystarczą biszkopty i serek naturalny albo jogurt grecki, no i kawa oczywiście. Brzmi lżej? Mam nadzieję.
Składniki:
paczka biszkoptów
800 g serka naturalnego (homogenizowany/sernikowy/ulubiony)
3 łyżeczki kawy załączonej w małej filiżance
1-2 łyżek likieru
kakao
opcjonalnie: owoce, np. W sezonie -maliny lub truskawki, w ziemie- banany
Wykonanie:
biszkopty nasączone kawą z dodatkiem likieru ułożyć ułożyć naczyniu/formie
wyłożyć 1/2 serka na biszkopty
wyłożyć warstwe nasaczonych biszkoptów i resztę serka
posypać kakao

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz