To bardzo wege przepis na burgery, które możemy wykorzystać do zastępników zwykłego hamburgera lub jako obiad dodając warzywa czy sałatkę.
Składniki:
3/4 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej w 1,5 szklanki wody
1/2 większej cukinii
1/2 cebuli
przyprawy ziołowe (najlepiej naturalne mieszanki, te do mięsa się świetnie sprawdzą)
sól, pieprz
Wykonanie:
cukinię kroimy w małą kostkę i razem z posiekaną cebulą dusimy w garczku
dodajemy do kaszy
mieszamy, doprawiamy
formujemy kotleciki, które możemy podpiec na patelni lub w piekarniku
mieszamy, doprawiamy
formujemy kotleciki, które możemy podpiec na patelni lub w piekarniku
bardzo lubię jaglane burgery, zawsze z nimi kombinuję zmieniając dodatki! Twoje są super :)
OdpowiedzUsuńKolekcjonuję wszelkie przepisy na roślinne burgery, więc Twój też zapisuję :-)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
OdpowiedzUsuń