Ciasto na naleśniki:
13 naleśników
1 szklanka mąki pszennej typ 1850 razowej
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 szklanka wody gazowanej
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
1 jajko
wszystkie składniki wymieszać na gęste ciasto
smażyć bez tłuszczu
Farsz:
szpinak
ser camembert
prażone pestki słonecznika
sól, pieprz
szpinak wyłożyć na naleśniki,
dodać kilka małych kawałeczków sera i trochę pestek słonecznika,
podpiec na patelni bez tłuszczu

Aż chce się rzec: połączenie nie z tej ziemi! :) Uwielbiam szpinak z serami :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają! Już wiem co niedługo zrobię na obiad :D
OdpowiedzUsuńtaki naleśniki jem bardzo chętnie! jedno z najlepszych pomysłów na nadzienie :)
OdpowiedzUsuń