piątek, 11 lipca 2014
Bezcukrowe musli ze świeżymi owocami...
Pyszne, szybkie, no i zdrowe!
Moje musli na szybko:
-3 łyżki płatków owsianych
-dodatki: świeże owoce, łyżka orzechów
-jogurt naturalny
To jakie owoce dodamy do musli i czy dodamy orzechy pestki dyni czy otręby owsiane jest już naszą decyzją.
Ja dodałam banana no i małą łyżkę orzechów.
Składniki suche należy podprażyć na suchej patelni (płatki owsiane z orzechami), radzę nie prażyć siemienia lnianego, bo bardzo szybko się przypala. Dzięki prażeniu płatki uzyskują specyficzny aromat i ciekawszy smak, tak jak w musli, tylko że w naszym nie dodajemy cukru, ani żadnego syropu glukozowo-fruktozowego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz