- 3/4 szklanki mąki
- 3 jaja
- 3 łyżki cukru
- cukier wanilinowy (ok. 1/2 dużego opakowania)
- 3/4 szklanki mleka
- ok. 6 moreli i 2 brzoskwinie
- ewentualnie wiórki koksowe do posypania na wierzch
Wykonanie:
- jajka ubijam z cukrem
- dodaję przesianą mąkę, mleko
- morele i brzoskwinie myję, kroję w kawałki, układam na dnie naczynia
- owoce zalewam ciastem
- ja, jeszcze 1/2 ciasta posypałam wiórkami
- piekę około 23-25 minut w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni
- clafoutis podajemy na gorąco!

BARDZO SZYBKO ZNIKA!



Prosty i smaczny deser :)
OdpowiedzUsuńWcale się nie dziwię, że znika błyskawicznie - wygląda niezwykle kusząco :)
OdpowiedzUsuń