Co potrzebne?:
- puszka czerwonej fasoli
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- sól, przyprawy
- około 2 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
- po wyjęciu z puszki, fasolę opłukać
- czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju
- fasolkę, cebulę i czosnek zblendować (ja zostawiłam małe kawałki fasoli, nie zmiksowałam na 'miazgę')
- dodać sól i przyprawy, u mnie sól morska ziołowa (zastąpiła przyprawy), tak żeby zimna masa miała wyrazisty smak po spróbowaniu, na gorąco smak będzie inny
- uformować burgery, sypiąc na ręce bułkę tartą
- mi wyszły 4 burgery
- natłuściłam patelnię i przysmażyłam do zarumienienia moje kotleciki i GOTOWE
Dziś zrobiłam prawdziwego burgera, w wersji wege z pełnoziarnistą bułeczką i sałatą mniam.
I po co chodzić do MacDonalda? :D



Domowe są najlepsze ;D
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
OdpowiedzUsuń